Companii

Casa de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asigurat asistenţa juridică pentru grupul mexican Grupo Bimbo pentru achiziţia Vel Pitar

Casa de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston...

Autor: Roxana Rosu

30.03.2023, 13:13 193

Casa de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asigurat asistenţa  juridică pentru grupul mexican Grupo Bimbo pentru achiziţia Vel Pitar, de la structurarea tranzacţiei, până la negocierea şi perfectarea acesteia.

Echipa multidisciplinară de la NNDKP, specializată în M&A şi operaţiuni curente în sectorul agricol şi industria alimentară, a fost coordonată de Adriana I. Gaspar (Partener Senior) şi a inclus un nucleu de consultanţi în tranzacţii format din Corina Dumitru (Partener), George Trandafir (Asociat Manager) şi Claudia Lazăr (Asociat Senior), şi partenerii Ioana Niculeasa, Roxana Ionescu, Roxana Abraşu şi Anca Diaconu ce au coordonat asistenţa privind aspectele de drept imobiliar, mediu, muncă şi concurenţă.

„Sintetic dar ilustrativ pentru profilul acestei companii emblematice cu sediul în Mexic şi o istorie de peste 75 de ani, remarc că, odată cu achiziţia Vel Pitar, mărcile Vel Pitar, French Toast, Chef Gourmand, Grâu Întreg şi Domneasca, bine-cunoscute consumatorilor români, s-au alăturat familiei extinse de peste 100 de membri a mărcilor Grupo Bimbo. Aproximativ 1.900 de angajaţi din 12 brutării Vel Pitar au devenit parte a unei comunităţi de peste 135.000 de oameni, răspândite în jurul lumii, în peste 34 de ţări. Nu mai puţin, Grupo Bimbo nu este doar din punctul de vedere al valorii comerciale unul dintre marii jucători ai industriei de panificaţie, ci se detaşează şi ca lider al valorilor de guvernanţă, fiind recunoscută timp de şase ani consecutiv, ultima oară în 2022, ca una dintre cele mai etice companii şi singura din acest domeniu”, a spus Adriana I. Gaspar, Partener Senior NNDKP.

Tranzacţia completează portofoliul proiectelor de fuziuni şi achiziţii în care NNDKP a fost implicată în ultima perioadă, în industrii precum tehnologie şi IT, sectorul alimentar şi agribusiness, energie şi resurse naturale, finanţe şi asigurări, auto şi servicii medicale. NNDKP a acordat în ultimii 30 de ani  asistenţă în tranzacţii cu o valoare cumulată de zeci de miliarde de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO