Companii

Cât de bună este benzina din România ?

Cât de bună este benzina din România

Autor: Victor ROTARIU

06.06.2011, 12:04 2386

Calitatea carburanţilor vânduţi în România a scăzut în ultimeleluni, ceea ce a dus la creşterea numărului de probleme tehnice alemaşinilor, susţin reprezentanţii transportatorilor.

"Nu se respectă aditivarea, găsim, când mergem la service, apăîn rezervoare. Cifra octanică este mică, motiv pentru care creşteconsumul de carburanţi. Carburanţii au impurităţi, sondele,jiglerele şi filtrele sunt pline de mizerie. Trebuie făcut ceva", adeclarat pentru gândul Augustin Hagiu, preşedintele FederaţieiOperatorilor Români de Transport (FORT). Transportatorii au depusmiercuri o sesizare în acest sens la Autoritatea Naţională pentruProtecţia Consumatorilor (ANCP).


Piese plătite din propriul buzunar deşi maşina era îngaranţie
"Am avut cazuri în care, deşi maşinile erau în garanţie, patroniiau plătit din banii lor anumite piese şi manopera, pentru căservice-urile au constatat că problema este carburantul prost, decică nu e o defecţiune a maşinii. Nu ştiu ce fac ei, pun apă înbenzină, nu curăţă cum trebuie bazinele, dar sunt probleme mari şicu benzina, şi cu motorina", a continuat Hagiu.

Contactat de gândul , preşedintele ANPC a declarat că acestecontroale au loc oricum, indiferent dacă există sau nu solicităriîn acest sens.

La nivel oficial însă, atât conform datelor ANPC cât şi aleMinisterului Economiei, carburanţii din România respectăstandardele de calitate impuse de UE. Citiţi mai mult desprecalitatea benzinei din România pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO