Companii

Cât de scump e să devii antreprenor în lume? România, printre cele mai ieftine ţări din lume la costul înfiinţării unei firme, doar 38 de dolari, adică 5% din salariul mediu lunar

Cât de scump e să devii antreprenor în lume? România,...

Autor: Cristina Roşca

10.07.2021, 00:05 184

 În România, costul fondării unei companii este de doar 38 de dolari, faţă de 388 în Polonia sau de 4.915 dolari în Italia.

România se află pe locul 55 în lume într-un clasament privind uşurinţa de a face business în fiecare ţară de pe glob, conform raportului Doing Business al Băncii Mondiale.

„România a facilitat începerea unei afa­ceri, permiţând înregistrarea voluntară a taxei pe valoarea adăugată, care consumă mai puţin timp decât înregistrarea obliga­to­rie. România a făcut plata taxelor mai puţin cos­tisitoare prin eliminarea a cinci impozite şi contribuţii plătite de angajator. În acelaşi timp, România a introdus o nouă contribuţie plă­tită de angajator privind asigurarea de muncă“, scrie în raport.

Cu toate acestea, în clasament, România este depăşită de cele mai multe ţări euro­pe­ne, Polonia situându-se spre exemplu pe locul 40 iar Cehia pe 41. La vârf se găsesc Noua Zeelandă, Singapore şi Hong Kong, cu Danemarca – prima ţară europeană din top - pe locul patru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO