Companii

Cătălin Naftan, Paylex Consulting: Măsurile sunt bune, dar trebuie clarificate, vom vedea pe viitor dacă şi procedurile vor fi aplicate cu uşurinţă

Cătălin Naftan, Paylex Consulting: Măsurile sunt bune,...

Autor: Miruna Diaconu

23.03.2020, 17:03 307

Cătălin Naftan, fondatorul companiei de consultanţă în domeniul resurselor umane, Paylex Consulting, spune că măsurile fiscale luate pentru a sprijini mediul de afaceri în perioada pandemiei sunt bune, doar că au nevoie de clarificări.

“Măsurile sunt bune, dar trebuie clarificate. Măsurile sunt bune, vom vedea pe viitor dacă şi procedurile vor fi aplicate cu uşurinţă. Cam toate măsurile presupun ca angajatorii să scoată bani din buzunar şi apoi să spere că vor primi banii din partea statului. Din păcate, până acum nu avem experienţă bună cu aceste rambursări din partea statului”, spune Cătălin Naftan, fondator Paylex, în cadrul emisiunii de business ZF Live, precizând că termenul de 30 de zile pentru rambursarea banilor către companii este un termen scurt faţă de ceea ce se întâmpla până acum, când companiile aşteptau rambursările pe concediile medicale chiar şi un an sau doi.

Antreprenorul spune că  statul ar trebui să dea banii către companii cât mai curând pentru că astfel ar fi de mai mare ajutor pentru firmele care în acest moment nu au cashflow.

“Dacă banii ar fi daţi în acest moment către companii ar fi  de mare ajutor, aşa cum s-a practicat în alte state. Multe companii au probleme de cashflow, iar dacă în aprilie ar putea să se recupereze din bani, multe companii se confruntă cu problema că nu au bani în cont să plătească angajaţii. Ar fi fost mult mai bine dacă ar fi existat o modalitate prin care banii să fie rambursaţi în mod direct”, spune Cătălin Naftan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO