Companii

Cătălin Stancu renunţă la conducerea Electrica şi este înlocuit provizoriu de Georgeta Corina Popescu, director general al Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord

Cătălin Stancu renunţă la conducerea Electrica şi...

Autor: Alina Botezatu

16.10.2018, 09:00 565

Dan Cătălin Stancu renunţă la funcţia de director general al Electrica, începând cu data de 1 noiembrie, în locul lui fiind desemnată provizoriu Georgeta Corina Popescu, în prezent director general al Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord.

In cadrul sedintei din data de 15 octombrie 2018, Consiliul de Administratie al Electrica SA a ajuns la un acord comun cu domnul Dan Catalin Stancu pentru a inceta fara cauza contractul de mandat de director general al Electrica SA, incepand cu data de 1 noiembrie 2018”, se arată într-un anunţ publicat la BVB. 

Cătălin Stancu (55 de ani) a preluat funcţia la 24 octombrie 2016, anterior având 19 ani de experienţă în companie.

Consiliul de Administraţie va demara imediat un proces de recrutare prin intermediul Comitetului de Nominalizare şi Remunerare, pentru a selecta un succesor.

Pentru o perioadă de un an sau până la numirea unui nou director general, CA a desemnat-o drept director general provizoriu pe Georgeta Corina Popescu, în prezent director general al Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica, de la data de 1 iunie 2018.

Absolventă a Facultăţii de Energetică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, specializarea Electroenergetică, Corina Popescu şi-a început cariera în cadrul Sucursalei de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice Bucureşti. Începând cu anul 2007, ea a trecut în sectorul privat, unde a ocupat funcţii în cadrul Grupului E.ON România şi al Grupului OMV.

În perioada decembrie 2015 - februarie 2017, Corina Popescu a ocupat poziţia de secretar de stat în Ministerul Energiei. În martie 2017, a fost numită în Directoratul Transelectrica, iar începând cu 1 iunie 2017 a devenit preşedintele Directoratului Transelectrica.

Cel mai mare distribuitor de energie electrică din România a anunţat vineri seară la bursă că Arielle Malard de Rothschild a renunţat de asemenea la poziţia de membru în consiliul de administraţie al companiei ca urmare a preluării altor responsabilităţi suplimentare legate de activitatea sa principală.

Arielle Malard de Rothschild, 55 de ani, s-a căsătorit cu unul dintre membrii celebrei familii de bancheri, iar intrarea ei în boardul Electrica în 2014 a fost o surpriză. Ea a fost susţinută de BERD şi alte fonduri de investiţii, care au devenit acţionare la Electrica în urma ofertei publice de vânzare de acţiuni şi a listării pe bursă. 

 În prezent, este Managing Director al Rothschild & Co (din 2006), membru în Consiliul de Supraveghere şi membru al Comitetului de Risc al Rothschild & Co, membru în CA al Groupe Lucien Barrière, precum şi membru în CA şi al Comitetului de Nominalizare şi Remunerare al Imerys (2011-2017).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO