Companii

CBRE: Dezvoltatorii se concentrează pe marile oraşe regionale pentru proiecte noi sau extinderi; nivelul chiriilor a rămas constant

CBRE: Dezvoltatorii se concentrează pe marile oraşe...

Autor: Roxana Rosu

05.08.2019, 13:45 480

Stocul total de retail modern, care include atât parcuri de retail, cât şi centre comerciale, a ajuns la aproximativ 3,7 mil. mp în prima jumătate a anului 2019, Bucureştiul având o pondere de 31%, în condiţiile în care dezvoltatorii se concentrează în continuare asupra oraşelor secundare şi terţiare, iar nivelul chiriilor a rămas stabil, arată un studiu realizat compania de consultanţă imobiliară CBRE.

Centrele comerciale, cel mai des întâlnit format de retail din România, se află în top cu 61% din suprafaţa totală analizată.

„Dezvoltatorii se concentrează în continuare asupra oraşelor secundare şi terţiare, o tendinţă evidenţiată încă de anul trecut, pe care am observat-o şi în primul semestru din 2019, când extinderea Veranda Mall (circa 6.000 mp) a reprezentat singurul proiect livrat în Capitală. Concurenţa puternică dintre centrele comerciale existente în Bucureşti încurajează dezvoltatorii de retail să îşi extindă investiţiile în oraşele regionale, prin dezvoltarea de proiecte de mici dimensiuni, însă cu potenţial de extindere. Cu toate acestea, mai există loc pentru noi proiecte de retail în Bucureşti”, a explicat Carmen Ravon, Head of Advisory and Transaction Retail, CBRE România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO