Companii

Ce a însemnat criza microcipurilor pentru Dacia: uzina Dacia a pierdut peste 30.000 de maşini în valoare de jumătate de miliard de euro

Ce a însemnat criza microcipurilor pentru Dacia: uzina Dacia a pierdut peste 30.000 de maşini în valoare de jumătate de miliard de euro

Duster este cel mai vândut model al fabricii de la Mioveni în prezent

Autor: Bogdan Alecu

28.07.2021, 11:00 94

♦ Uzina Dacia de la Mioveni a avut activitatea întreruptă timp de 25 de zile din cauza lipsei componentelor electronice, în condiţiile în care constructorul a lansat noi modele în producţie pentru care cererea a continuat să crească.

„De la debutul crizei de piese, activitatea uzinei Vehicule de la Mioveni a fost întreruptă 25 de zile. Lipsa componentelor electronice continuă să afecteze industria auto, inclusiv Dacia. Depunem toate eforturile pentru a limita impactul asupra producţiei şi lucrăm într-un ritm susţinut cu furnizorii noştri. Avem celule de criză la nivelul direcţiilor de Supply Chain şi Achiziţii şi implementăm toate măsurile adecvate“, au declarat reprezentanţii Direcţiei de Comunicare Dacia.

Astfel, cu o producţie medie de 1.300 de maşini pe zi Dacia putea produce în cele 25 de zile 32.500 de maşini cu o valoare de piaţă de aproape 500 mil. euro, potrivit calculelor ZF, luând în calcul un preţ mediu de 15.000 de euro cu TVA.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO