Companii

Ce arată primele date financiare pe 2021? Energia duduie, însă comerţul alimentar dă semne că a obosit

Ce arată primele date financiare pe 2021? Energia...

Autor: Cristina Roşca

30.05.2022, 00:08 1596

♦ Petrom a redevenit liderul mediului de business, detronând Dacia l Toate companiile analizate şi-au majorat cifra de afaceri anul trecut, însă ritmul variază puternic, de la 4% la 65% ♦ Retailerii alimentari au cele mai mici creşteri.

Mediul de business are un nou lider după ce OMV Petrom SA a depăşit în 2021 Automobile Dacia în termeni de cifră de afaceri, după un galop de 60% versus rezultatele din anul anterior.

Şi producătorul auto de la Mioveni şi-a majorat businessul, în pofida unui an dificil pentru piaţa de maşini, însă creşterea a fost de „doar“ 17%, astfel că nu a putut ţine piept rezultatelor OMV Petrom SA, care a redevenit cea mai mare companie din economie după aproape zece ani de pauză.

Primele date financiare din 2021 arată că energia duduie, în timp ce comerţul alimentar a obosit. Companiile româneşti au început să îşi publice rezultatele financiare pe anul trecut, însă nu toate datele sunt disponibile momentan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO