Companii

Ce legume sunt iarna pe rafturile marilor retaileri de lângă Matca, unul dintre cele mai mari bazine legumicole din ţară

Ce legume sunt iarna pe rafturile marilor retaileri de...

Autor: Florentina Niţu

14.02.2022, 00:07 2034

Comuna Matca din judeţul Galaţi are circa 12.000 de locuitori, din care aproape o treime cultivă legume, acolo fiind şi unul din cele mai mari bazine de legume produse în solarii din ţară. Majoritatea legumelor se vând în piaţa angro de la Matca, aflată la 10 km distanţă de oraşul Tecuci şi 50 km distanţă de oraşul Galaţi.

Marii retaileri spun că nu au de unde să se aprovizioneze cu legume, mai ales iarna, în timp ce producătorii din Matca spun că în prezent vând în piaţă din producţia în solarii şi din depozite ridichi, salată verde, ceapă verde, ceapă uscată şi cartofi. Astfel, ZF a trimis o întrebare simplă către şase comercianţi care au magazine în Galaţi – Lidl, Kaufland, Carrefour, Profi, Auchan şi Penny.

„Ce fel de legume se găsesc azi (08.02.2022) în magazinele dumneavoastră din Galaţi cu provenienţa Matca?“, având în vedere că Matca este un bazin legumicol important din ţară. Profi şi Carrefour sunt reţelele care au furnizat exemple de produse răspunzând la solicitarea ZF. Reprezentanţii Lidl nu au dorit să dea curs solicitării, iar reprezentanţii Auchan nu au răspuns până la închiderea ediţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO