Companii

Ce s-a schimbat la aproape o lună de la tragedia de la Ferma Dacilor? Cazările vor fi nevoite să prezinte autorizaţia de construire pentru a putea primi clasificare turistică

Ce s-a schimbat la aproape o lună de la tragedia de la...

Autor: Miruna Diaconu

24.01.2024, 14:15 527

Până la modificarea legii, proprietarii unităţilor de cazare erau nevoiţi să depună doar o cerere standardizată şi un certificat emis de Oficiul Registrului Comerţului.

A doua zi de Crăciun a fost marcată de tragedia de la Ferma Dacilor, unde opt persoane au murit în urma incendiului produs la unitatea de cazare din judeţul Prahova. Ferma Dacilor se afla pe lista cazărilor clasificate de către Ministerul Economiei, Antrepre­noriatului şi Turismului, însă nu avea autorizaţie de construire, implicit nici autorizaţie la incendiu. Ce a făcut statul în aproape o lună de la această tragedie pentru a nu mai exista cazuri de tipul Ferma Dacilor?

Ministrul economiei Radu Oprea a emis un ordin de ministru prin care este modificată legea privind normele metodologice privind eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistică, potrivit ediţiei din 9 ianuarie din Monitorul Oficial. Aceste norme au fost aprobate în 2013 prin ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Turism (autoritatea centrală reprezentativă turismului la acea vreme – n.red.). Prin ordinul dat de actualul ministru, în lege a fost introdusă obligativitatea prezentării autorizaţiei de construire sau alte documente similare pentru construcţiile care nu necesită autorizaţii de construire, ceea ce implică şi autorizaţia la incendiu. Mai mult, se va solicita şi extras de carte funciară din care să rezulte intabularea construcţiilor pentru care se solicită clasificarea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO