Companii

Ce trimit românii în străinătate în perioada sărbătorilor de iarnă: vin, cozonaci şi albume despre România

Autor: Adelina Mihai

27.12.2010, 08:45 90

Românii trimit în fiecare an câteva mii de pachete înstrăinătate în perioada sărbătorilor de iarnă, aceasta fiindmomentul în care vânzările companiilor de curierat cresc cu până la50% faţă de o zi normală.

"Indiferent dacă sunt cadouri personale sau de firmă, cel maimult transportăm în perioada sărbătorilor de iarnă vin şi cozonaci,cărţi şi albume despre România. Cu două săptămâni înainte deCrăciun, focusul principal este pe telefoane şi pe livratulcoletelor. Este un business la foc continuu", este de părere IuliaNartea, country manager al firmei de curierat UPS, parte a grupuluiamerican UPS.

La nivel mondial, grupul UPS livrează în fiecare an câte 22-23de milioane de pachete în zilele de vârf din luna decembrie prinintermendiul hub-ului de la Koln (Germania), unde lucrează 2.300 deangajaţi. De altfel, 36 de avioane trec zilnic prin hub-ul de laKoln, unde angajaţii au trei ore la dispoziţie pentru a sortapachetele în funcţie de ţara de destinaţie.

"Se fac eforturi mari în această perioadă, inclusiv manageriiies la livrat în perioadele de vârf. Avem şi uniformă pe cae oîmbrăcăm pentru a ieşi la livrat împreună cu curierii, iar acestlucru nu se întâmplă numai în România, ci în toată lumea. Sistemuleste bine pus la punct peste tot, în aşa fel încât coletele săajungă la toată lumea până la Crăciun", mai spune Nartea, careconduce un business de 13,8 milioane de euro în 2009, potrivitdatelor publicate pe site-ul ministerului de Finanţe.

UPS a intrat pe piaţa locală în 1990, prin intermediulcontractorului de servicii autorizat Romtrans, iar din 2000 prinintermediul Trans Courier Service, o companie a Romtrans,achiziţionat de UPS în 2008. În prezent, compania are 136 deangajaţi în România şi operează zilnic un zbor dedicat întreOtopeni şi principalul său centru aerian european din Koln.Compania, prezentă în 220 de ţări, livrează, în medie, peste 15milioane de documente şi pachete pe zi. Principalii competitori aiUPS pe plan local sunt DHL, TNT, Fan Courier, TCE şi DPD (fostaPegasus).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO