Companii

Cea mai performanta microintreprindere a avut venituri de 7 milioane de euro

Cea mai performanta microintreprindere a avut venituri de 7 milioane de euro
29.07.2008, 19:18 208

Opt microintreprinderi, multe din constructii si comert, au avut anul trecut afaceri de peste doua milioane de euro, cea mai prospera fiind o firma din Iasi cu activitate in domeniul contructiilor de cladiri si care a raportat la Fisc venituri anuale impozabile de aproape 7 milioane de euro.
Microintreprinderile sunt firme cu cel mult 9 angajati. Cele mai ridicate venituri au fost declarate pe segmentul constructiilor de cladiri si al lucrarilor de geniu civil, microintreprinderile care activeaza in acest domeniu ocupand primele doua locuri in top.
O firma de constructii din Iasi a raportat cel mai mare venit, de 6,9 mil. euro, pe pozitia secunda situandu-se o microintreprindere din acelasi do-meniu de activitate, dar situata in Ilfov, cu un rezultat brut de 4,6 mil. euro, conform datelor centralizate de Fisc.
Comertul cu ridicata al produselor intermediare aduce pe locul 3 o firma din Bucuresti, care a realizat anul trecut un venit impozabil de 3,5 mil. euro. Locul urmator este ocupat de o firma tot din Capitala, care a derulat activitati de cumparare si vanzare de bunuri imobiliare proprii, rezultatul raportat fiind de 3,4 mil. euro. Impozitul aferent anului 2007 a fost de 2%, cotele pentru acest an si pentru 2008 urmand sa urce la 2,5%, respectiv 3%.
Bucurestiul este reprezentat si pe locul cinci printr-o firma care a facut comert cu amanuntul cu textile, in magazine specializate din care a castigat
3 mil. euro. O microintreprindere din Calarasi cu un venit impozabil de 2,4 mil. euro din comertul cu lemn si materiale de constructii a reusit sa intre in top pe locul sase.
Turismul apare in clasament pe pozitia urmatoare, fiind reprezentat de o agentie turistica din judetul Constanta, care a realizat un castig de 2,08 mil. euro.
Locul 8 revine unei agentii imobiliare din Bucuresti, aceasta figurand la Fisc cu venituri de 2,04 mil. euro, realizate anul trecut.
Topul include si o firma de productie din domeniul caroserii, remorci si semiremorci, plasata pe locul 9, cu venituri de 1,9 milioane de euro.
Ultima pozitie in clasament revine consultantei pentru afaceri si management, venitul impozabil raportat de o microintreprindere din Bucuresti pentru aceasta activitate fiind de aproape 1,8 milioane de euro.
Sase dintre cele mai profitabile zece microintreprinderi au sediul in Bucuresti.
Veniturile cumulate ale celor zece firme din top depasesc 31 mil. euro, din care jumatate revine microintreprinderilor de pe primele trei locuri care activeaza in constructii si comert.
Incepand din 2003, cand Fiscul a introdus regimul de impozitare redusa pentru microintreprinderi, pe piata au aparut zeci de mii de astfel de firme, in conditiile in care au fost privite drept o solutie de evitare a contributiilor de securitate sociala foarte ridicate, care umfla costurile cu forta de munca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO