Companii

Cei care trebuie să schimbe România. Azi, Bogdan Oşlobeanu - Rompetrol

Cei care trebuie să schimbe România. Azi, Bogdan Oşlobeanu - Rompetrol

Autor: Business Magazin

21.07.2011, 00:02 1664

Bogdan Oşlobeanu, 33 de ani, este director al companieiRominserv, antreprenorul general al Grupului. După ce a absolvitFacultatea de energetică din cadrul Politehnicii, Facultatea definanţe din cadrul ASE şi mai multe cursuri de certificare îndomeniul financiar (ACCA, CIA, CISA), Bogdan Oşlobeanu s-a angajatîn consultanţă.

A lucrat timp de şase ani în PricewaterhouseCoopers, apoiîn Arthur Andersen şi Ernst & Young şi a fost implicat aproapeexclusiv în proiecte din industria de petrol si gaze, cu precăderepentru societatea naţională Petrom S.A., inclusiv în privatizareaei către OMV în anul 2004. În Rompetrol a intrat în departamentulfinanciar şi a ocupat ulterior poziţiile de deputy vice presidentplanning & performance management şi group financedirector.

Din septembrie 2009, Bogdan Oşlobeanu a preluat poziţia dedirector general al companiei Rominserv. Din poziţia de director alRominserv, Oşlobeanu coordonează 1.200 de angajaţi şi afaceri deaproximativ 290 de milioane de dolari (estimare a afacerilorRominserv pentru acest an), din care o mare pondere este dată deprogramul de extindere a capacităţii rafinăriei Petromidia şi dedezvoltarea activităţilor din Kazahstan, unde compania a deschis osubsidiară.

Pentru perioada imediat următoare, Bogdan Oşlobeanu consideră căRompetrol îi poate oferi suficient din punct de vedere profesionalşi nu se gândeşte la proiecte personale. "Nu ştiu care va fiurmătorul meu pas, însă consider că un manager bun este într-ocontinuă formare, mereu în căutare de oportunităţi care-l potdezvolta."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO