Companii

Cel mai bogat om din Sibiu: Trebuie se ne pregatim pentru momentul plecarii investitorilor straini

14.07.2008, 18:13 32

Ilie Carabulea, omul de afaceri sibian care controleaza Banca Carpatica si holdingul Atlassib, spune ca antreprenorii romani trebuie sa fie pregatiti pentru plecarea marilor investitori straini din tara.
"Capitalul romanesc trebuie sa fie pregatit pentru momentul in care investitorii straini vor cauta sa obtina profit si in alte locuri decat in Romania. Din pacate, romanii acorda mai multa incredere grupurilor financiare internationale decat celor locale. Eu cred insa ca antreprenorii locali au la fel de multe sanse sa reuseasca", a declarat Carabulea.
Actionarul Carpatica, una dintre putinele institutii bancare cu capital autohton, a infirmat inca o data zvonurile privind o eventuala vanzare a bancii catre Commerzbank, a doua mare banca germana.
"Nu vreau sa vand banca. Daca as vinde, nu as avea ce sa fac cu banii. Avem planuri de dezvoltare pentru urmatorii trei ani, astfel ca vanzarea iese din discutie", a continuat Carabulea, care controleaza 35,8% din capitalul bancii.
"Zvonul privind vanzarea bancii m-a bucurat foarte mult, pentru ca noi suntem prea putin luati in seama. Commerzbank a fost prima banca cu care am colaborat pe segmentul transferurilor internationale. Oferte de preluare am mai primit, dar discutiile nu au evoluat pana la stadiul de a face 'due dilligence' (n.red. - oferirea de informatii financiare investitorilor interesati de preluarea companiei)".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO