Companii

Centrul medical Cardiomed Târgu Mureş, specializat în diagnosticul şi tratamentul bolilor cardiovasculare, a cumpărat de la Siemens Healthineers primul computer tomograf din lume bazat pe o nouă tehnologie, cu emisii reduse de radiaţii

Centrul medical Cardiomed Târgu Mureş, specializat în...

Autor: Roxana Rosu

15.03.2023, 11:52 300

Centrul medical Cardiomed Târgu Mureş, specializat în diagnosticul şi tratamentul bolilor cardiovasculare, a cumpărat de la Siemens Healthineers primul computer tomograf din lume bazat pe tehnologia photon-counting, Naeotom Alpha.

Echipamentul livrat la Tg Mureş este singurul din România şi face parte dintre cele 60 de echipamente distribuite la nivel mondial.

„Datorită tehnologiei unice pe care o foloseşte, Naeotom Alpha permite scanarea cu cea mai mică doză de radiaţii produsă vreodată de un CT, doză care ajunge aproape de nivelul unei radiografii. Naeotom Alpha este instrumentul care îi permite medicului să pună rapid un diagnostic precis, chiar în cele mai dificile situaţii, care în absenţa acestei tehnologii avansate ar fi cerut investigaţii suplimentare şi să demareze protocolul terapeutic imediat”, spune Florin Preoteasa, MR&CT Portfolio Solution Manager la Siemens Healthineers.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO