Companii

CEO-ul NAI România & Moldova, Andrei Botiş a fost ales Preşedinte al Consiliului Român pentru Clădiri Verzi (ROGBC – Romanian Green Building Council)

CEO-ul NAI România & Moldova, Andrei Botiş a fost ales...

Autor: Robert Manea

21.10.2019, 17:14 818

Andrei Botiş este CEO al NAI România & Moldova, membru ANEVAR şi membru al Royal Institute of Chartered Surveyors UK, iar în prezent a fost ales Preşedintele Consiliului Român pentru Clădiri Verzi (ROGBC).

Romanian Green Building Council (ROGBC) este o asociaţie non-profit ce promovează responsabilitatea faţă de mediu şi eficienţa energetică pe durata ciclului de viaţă a unei clădiri (de la faza de design, construcţie până la operare şi descontruire).

Printre proiectele Consiliului Român pentru Clădiri Verzi se numără reducerea impozitului pentru clădri verzi, ceea ce înseamnă că o clădire verde plăteşte un impozit pe clădire mai mic decăt o clădire normală; şi programul Ipoteca Verde care în cazul proprietarilor responsabili faţă de mediu sunt răsplătiţi cu case de calitate mai bună şi costuri lunare mai mici. Ipoteca Verde se aplică doar clădirilor ce deţin certificatul Green Homes emis de către ROGBC.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO