Companii

Certion a vândut de la începutul anului locuinţe de vacanţă în valoare de 8,5 mil. euro în proiectele de la Olimp-Neptun

Certion a vândut de la începutul anului locuinţe de...

Autor: Roxana Rosu

18.03.2022, 00:05 4409

Compania Certion, care dezvoltă proiecte imobiliare de 60 de milioane de euro în zona Olimp-Neptun, a vândut de la începutul anului locuinţe de vacanţă în valoare de 8,5 milioane de euro. Proiectele companiei se bazează pe un concept de operare în regim hotelier deschis investitorilor care se aşteaptă să obţină un randament din investiţia imobiliară făcută.

„Din studiile noastre, Olimp-Neptun reprezintă una dintre cele mai bune zone din punct de vedere opţiuni de investiţii în locuinţe de vacanţă, la nivel global. În cazul de faţă, randamentul ridicat, estimat între 7 şi 14%, este determinat de dezvoltarea întregii staţiuni“, a declarat Cătălin Scripcaru, preşedinte & CEO al Certion.

În plus, alte 30 de milioane de euro sunt incluse în planul de investiţii pentru proiecte în zona montană.

Dezvoltatorul imobiliar a fost fondat în 2015 de Cătălin Scripcaru, Bogdan Căruntu şi Cezar Ionescu. 

Compania a încheiat anul 2021 cu vânzări de 35,7 milioane euro şi a realizat inves­tiţii de peste 7 milioane euro. Porto­foliul actual cuprinde 6 proiecte de reşe­dinţe de marcă operate în regim hotelier, dintre care cinci se află în sudul litoralului (VOGH Olimp, GALILEO Olimp Resort & Residences, PHAROS Olimp, LAGO Neptun şi SOLANTIS Neptun) şi unu în Poiana Braşov (JAKOB SONNE Resort).

În a doua jumătate a anului dezvoltatorul va livra primul proiect, VOGH Olimp, iar al doilea, GALILEO Olimp Resort & Residences, urmează să fie finalizat în mai 2023. La sfârşitul sezonului estival 2022, compania va demara lucrările şi la cel de-al treilea proiect de pe litoral, LAGO Neptun, proiect subscris în proporţie de peste 50%.

„Investiţia în proiecte imobiliare reprezintă una dintre cele mai sigure investiţii, mai ales atunci când ne referim la proiecte premium prin concept şi locaţie“, a declarat Gabriel Alexandru, directorul financiar al Certion.

Planurile pentru 2022 ale grupului includ achiziţii de terenuri, lansarea unor noi proiecte, a unui fond de investiţii în real estate, dar şi soluţii pentru managementul  tuturor proprietăţilor şi atragerea de noi parteneri.

„Introducerea în 2021 pe piaţa româ­nească a conceptului de reşedinţe de marcă s-a potrivit perfect cu cererea pentru spaţii aerisite, dar familiare, combinată cu cererea de facilităţi şi servicii de calitate oferite până acum doar de hotelurile de 5 stele. Reşedinţele de marcă operate în regim hotelier oferă con­fortul şi serviciile unei va­canţe premium şi pot deveni reşedinţe per­manente, în care beneficiezi de o varietate de servicii suplimentare. Iar din punct de vedere investiţional, astfel de proiecte asigură un randament greu de atins în alte  domenii“, a menţionat Cătălin Scripcaru.

Strategia de investiţie a companiei ţine cont şi de faptul că ultimii doi ani au consolidat conceptul de work from home, iar casele de vacanţă au devenit tot mai căutate, atât pentru locuit, cât şi pentru lucru.

„Investitorii Certion au convingerea că achiziţiile în proiectele imobiliare premium reprezintă una dintre cele mai bune investiţii din punctul de vedere al randa­mentului oferit. Încrederea inves­titorilor, combinată cu experienţa acţionarilor Certion, ne permite extinderea continuă a portofoliului. Astfel, suntem în discuţii avansate pentru noi proiecte care vizează atât zona litoralului, statiunile Olimp şi Neptun şi, în premieră, staţiunea Saturn, precum şi zona de munte, Poiana Braşov şi Sinaia. Conceptul de reşedinţe de marcă, operate în regim hotelier dezvoltat de Certion, completează oferta turistică de calitate existentă pe piaţa românească. Ne dorim să fim prezenţi în cât mai  multe zone turistice din ţară, atât în staţiuni de vacanţă, cât şi în marile oraşe“, a mai spus Cătălin Scripcaru.

Zona Olimp-Neptun începe să atragă investiţii mari.

Şantierul VOGH Olimp.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO