Companii

certSIGN, dezvoltator român de soluţii criptografice, integrează serviciul de semnătura electronică calificată la distanţă al companiei în platforma Adobe Acrobat Sign

Adrian Florea, CEO al certSIGN

Adrian Florea, CEO al certSIGN

Autor: Cristina Bellu

14.09.2023, 11:07 970

certSIGN, companie românească de IT&C şi un important producător de soluţii criptografice din România, anunţă integrarea Paperless, serviciul de semnătură electronică calificată la distanţă al companiei, în platforma Adobe Acrobat Sign pentru semnarea de documente electronice.

„Accesul facil la o soluţie de semnătură electronică cu acelaşi efect legal ca o semnătură olografă a devenit o necesitate în mediul de afaceri actual, iar companiile recunosc nevoia de a finaliza tranzacţii la distanţă, oriunde şi oricând se află semnatarii desemnaţi ", spune Adrian Florea, CEO al certSIGN.

Integrarea Paperless în Adobe Acrobat Sign reprezintă un pas semnificativ în evoluţia serviciului de semnătură electronică calificată la distanţă al certSIGN deoarece permite semnarea electronică a documentelor de pe orice dispozitiv - desktop, laptop sau smartphone - prin accesarea unei platforme unice.

Certificatele digitale pentru semnătura electronică emise de certSIGN sunt integrate nativ în Acrobat Sign, astfel încât utilizatorul nu trebuie să instaleze drivere sau aplicaţii software suplimentare pentru a semna documente electronice.

certSIGN emite diferite tipuri de certificate, permiţând crearea mai multor tipuri de semnătură electronică, cu niveluri de securitate diferite. Dintre acestea, semnătura electronică calificată integrată în Acrobat Sign oferă cel mai înalt nivel de Securitate a documentelor semnate, deoarece are aceeaşi valoare legală ca o semnătură olografă, conform Regulamentului eIDAS.

Integrarea în Acrobat Sign a fost realizată folosind standardul dezvoltat de Cloud Signature Consortium, care defineşte o modalitate unificată de interacţiune între aplicaţiile de semnare a documentelor electronice, cum ar fi Acrobat Sign, şi serviciile de semnătură electronică conforme cu eIDAS furnizate de furnizorii de servicii de încredere, precum Paperless dezvoltat de certSIGN.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO