Companii

CFR Marfă: Volumul de activitate scăzut de la nivelul economiei a însemnat pentru noi o reducere a volumului de marfă transportat cu 27% în luna martie şi cu 50% în luna aprilie

CFR Marfă: Volumul de activitate scăzut de la nivelul...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.07.2020, 12:00 989

♦ Compania este obligată printr-o decizie a Comisiei Europene să returneze un ajutor de stat în valoare de 570 mil. euro (peste 2,5 mld. lei) ♦ În 2019, pierderile CFR Marfă s-au adâncit până la 221 mil. lei, faţă 158 milioane de lei cu un an în urmă.

CFR Marfă, compania naţională de transport marfă, şi-a redus activitatea până la jumătate în luna aprilie, pe fondul scăderii activităţilor economice din cauza coronavirusului, potrivit oficialilor companiei.

„Volumul de activitate scăzut de la nivelul economiei a însemnat pentru societate (CFR Marfă - n. red.) o reducere a volumului de marfă transportat cu 27% în luna martie şi cu 50% în luna aprilie. În vederea adaptării la noile realităţi economice, privind nivelul de activitate, respectiv venituri, s-a decis la nivelul consiliului de administraţie implementarea măsurii de reducere a timpului de lucru de la cinci zile pe săptămână la patru zile pe săptămână”, spune Traian Preoteasa, directorul general al CFR Marfă, într-un răspuns în vederea realizării anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie – ediţia 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO