Companii

CFR SA a avut în primele cinci luni un profit de 16,5 milioane euro

CFR SA a avut în primele cinci luni un profit de 16,5...

Autor: Alina Oprea

03.07.2015, 16:31 21

"Rezultatul a survenit în ciuda bugetării în creştere a cheltuielilor companiei, generate de majorarea salariului minim pe economie, care a influenţat atât cheltuielile cu personalul propriu, dar şi pe cele cu produsele şi serviciile necesare desfăşurării activităţii de bază. Coroborat cu această evoluţie a fost şi trendul descrescător al volumelor de transport, anunţate la începutul anului de clienţii CFR SA, operatorii de transport, trend accentuat de turbulenţele înregistrate pe piaţa transportului feroviar de călători, în această perioadă", se arată într-un comunicat al companiei.

Directorul general al CFR SA, Dan Costescu, a declarat că societatea a trebuit să atingă acest rezultat pozitiv într-un timp destul de scurt şi într-un climat economic nefavorabil.

"Ne propunem o strategie bazată pe dezvoltarea activităţii şi nu pe restrângerea acesteia, ceea ce înseamnă în primul rând creşterea moderată, dar constantă a veniturilor, apoi reducerea costurilor operaţionale şi non-operaţionale şi, nu în ultimul rând, continuarea integrării în spaţiul de transport unic European", a declarat directorul general al CFR SA.

Reprezentanţii companiei de stat spun că modernizarea presupune într-o primă etapă consolidarea instituţională a companiei, prin securizarea funcţiilor de bază ale administratorului de infrastructură şi eliminarea tendinţelor de destructurare organizaţională, "care şi-au probat deja nocivitatea şi nu fac decât să disipe eforturile actorilor principali, conducând la scăderea generală a competitivităţii transportului feroviar faţă de celelalte mijloace de transport".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO