Companii

Cimentul, una dintre cele mai poluante industrii: în mâinile cui stau frâiele pentru a reduce impactul asupra mediului?

Cimentul, una dintre cele mai poluante industrii: în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.05.2021, 00:00 247

♦ Producţia de ciment este una dintre cele mai poluante industrii din lume, implicând un consum mare de carbon şi de energie. Locuinţele şi infrastructura generează 13,5 miliarde de tone de emisii CO2 pe an, reprezentând, practic, cel mai mare consum de resurse naturale, potrivit The Circularity Gap Report 2021. Mai mult, generează o mare parte din deşeurile depozitate pe termen lung, cum ar fi deşeurile din demolări. Ce e de făcut pentru a întoarce situaţia în favoarea planetei?

Reducerile de emisii de CO2 sunt dificil de obţinut într-o industrie precum cea a cimentului, care are nevoie de mai mult timp decât altele pentru a ajunge cu adevărat la emisii neutre de carbon (net-zero). Nu este totuşi imposibil.

„În România sunt generate anual aproximativ 5 milioane de tone de deşeuri municipale, dintre care doar 13% sunt reciclate, iar 4% sunt valorificate prin alte metode, inclusiv prin coprocesare. Restul de aproximativ 83% ajung la gropile de gunoi. Tocmai de aceea, noi oferim, de peste 15 ani, servicii de pre-procesare a deşeurilor, evitând astfel depozitarea lor la groapă“, spun reprezentanţii producătorului de ciment Holcim, care are două fabrici pe plan local, la Câmpulung şi la Aleşd.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO