Companii

Cine este familia Simiz care, prin Pandora Prod, ţine 15% din exporturile judeţului Vrancea

Dorel Simiz

Dorel Simiz

Autor: Cristina Roşca

24.09.2015, 00:07 8350

Compania Pandora Prod din judeţul Vrancea, con­tro­lată de familia Simiz, trimite la export întreaga producţie, res­pectiv 35 de milioane de euro, echivalentul a 15% din to­talul produselor şi serviciilor care pleacă din judeţul din estul României către pieţele externe.

„Avem în total 16 clienţi în toată lumea. Tot ce producem trimitem la export. Ne-am gândit să semnăm parteneriate cu clienţi locali, însă un astfel de contract ar pune presiune pe cele externe şi nu am vrut să riscăm“, spune Dorel Simiz, acţionarul com­paniei şi directorul gene­ral al acesteia.

Producătorul de textile tri­mite hainele realizate local că­tre Marea Britanie, Ger­ma­nia, Spania, Italia şi Franţa, unde are clienţi premium şi de lux precum Ted Baker, Cos (parte a grupului H&M), Hugo Boss, Comptoir de Cotonniers şi Massimo Dutti (parte a grupu­lui Inditex din care face parte şi Zara).

Astăzi, Pandora Prod este cel mai mare exportator din judeţul Vrancea, urmat de alte patru companii producătoare de textile. De altfel, Vrancea este unul din­tre puţinele de judeţe din România unde cel mai mare exportator local este o companie românească, celelalte fiind multinaţionale.

Pandora Prod are în total circa 1.300 de angajaţi în trei fabrici din Focşani şi Tecuci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO