Companii

Cine sunt cei mai mari manageri de bani care ţin în şah statele lumii

Cine sunt cei mai mari manageri de bani care ţin în şah statele lumii

Larry Fink

Autor: Roxana Pricop

31.10.2012, 00:07 4067

GIGANTUL american BlackRock, condus de Larry Fink, este pentru al treilea an consecutiv cel mai mare manager de bani din lume cu active în gestiune de 3.512 mld. dolari la finalul anului trecut, de peste o sută de ori mai mari decât rezervele BNR şi de peste 40 de ori mai mari decât activele sistemului bancar românesc, potrivit unui raport emis de compania americană de consultanţă şi research Towers Watson.

Americanii de la BlackRock au investiţii, de ordinul a câtorva milioane de dolari, şi pe bursa de la Bucureşti prin intermediul unui fond destinat pieţelor de frontieră.

Compania are pe mână economiile a milioane de americani şi este printre cei mai mari jucători de pe pieţele financiare ale lumii, atunci când cumpără sau vinde obligaţiunile unei economii aflate în dificultate, BlackRock poate decide soarta unui guvern sau a unei ţări.

Pe locul secund se situează asigurătorul Allianz, cu o avere de 2.117 miliarde de dolari, cu 100 de miliarde de dolari mai mult decât în 2010.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO