• Leu / EUR4.7537
  • Leu / GBP5.4855
  • Leu / USD4.3082
Companii

CITR a fost numit administrator judiciar în procedura insolvenţei Societăţii de termoficare CET Palas Constanţa. "Ne vom canaliza eforturile către modernizarea şi eficientizarea platformei de producţie"

CITR a fost numit administrator judiciar în procedura insolvenţei Societăţii de termoficare CET Palas Constanţa. "Ne vom canaliza eforturile către modernizarea şi eficientizarea platformei de producţie"

Autor: Roxana Rosu

31 mai 2019 183

CITR a fost desemnat administrator judiciar provizoriu în procedura insolvenţei societăţii de termoficare Electrocentrale Constanţa S.A. (CET Palas) la cererea acesteia, în şedinţa de pe 24 mai 2019 a Tribunalului Constanţa.

Deschiderea procedurii a fost iniţiată pe fondul situaţiei financiare curente a societăţii, rezultată din neîncasarea creanţelor de la clienţi, pierderile generate de vechimea infrastructurii de transport  şi acumularea datoriilor înregistrate la furnizori şi alţi parteneri.

 „Ne-am propus reorganizarea companiei şi ne vom canaliza expertiza şi eforturile către modernizarea şi eficientizarea platformei de producţie. Ne concentrăm pe redarea fiabilităţii şi valorizarea acesteia, astfel încât compania să ofere servicii de calitate populaţiei din Constanţa.”, a declarat Adrian Lotrean, Senior Partner CITR.

Planul de măsuri care urmează să fie elaborat este menit să asigure modernizarea capacităţilor de producţie ale societăţii  şi continuitatea furnizării agentului termic către consumatori.

 “Umărim ca, la finalul implementării planului de reorganizare, să putem rămâne, pentru o perioadă lungă de timp, în serviciul cetăţenilor ca o societate sănătoasă din punct de vedere financiar şi performantă din punct de vedere tehnologic. Îi asigurăm pe constănţeni că nu va fi afectată continuitatea alimentării cu agent termic. Totodată, avem încredere şi ne bazăm pe echipa CITR pentru a atinge aceste rezultate.” au declarat reprezentanţii conducerii CET Palas.

Următorii paşi în procedură sunt depunerea, până la data de 29 iulie a tabelului preliminar de creanţe şi prima adunare generală a creditorilor, care va avea loc pe 5 august.

CITR are experienţă în proiecte de insolvenţă în domeniul energiei, având în portofoliul său proiecte ca Hidroserv, CET Arad sau CET Oradea.

 
Principalele valute BNR - marţi, 13:35
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7537
Diferență: 0,1369
Ieri: 4.7524
Azi: 4.3082
Diferență: -0,4299
Ieri: 4.3164
Azi: 5.4855
Diferență: 3,0722
Ieri: 5.4550
Azi: 4.3166
Diferență: -0,8635
Ieri: 4.3241