Companii

City Mall schimba directorul si face birouri in spatiile de divertisment

City Mall schimba directorul si face birouri in spatiile de divertisment

Australienii de la APN/UKA au platit 103,5 mil. euro pentru achizitia City Mall

09.09.2008, 23:51 60

Valoarea de piata a centrului comercial City Mall din sudul Bucurestiului a scazut cu 24% in anul financiar incheiat la 30 iunie 2008, pana la 88,2 milioane de euro, astfel ca proprietarii complexului au hotarat reconversia unei suprafete de divertisment de 3.000 de metri patrati in spatii de birouri si construirea altor spatii de birouri, cu o suprafata de 2.000 de metri patrati, potrivit raportului anual al companiei.
Zona de divertisment cuprinde, potrivit datelor de pe site-ul companiei, un cinematograf cu patru sali, o sala de biliard, bowling, un casino, precum si o zona de distractii pentru copii. Reprezentantii City Mall nu au dorit sa precizeze la care dintre aceste spatii se va renunta.
City Mall a desemnat un nou director general, in persoana lui Mihai Agaficioaia, fost director al fabricii de materiale plastice Maceplast Romania. El l-a inlocuit pe Lucian Cretu, care a ocupat functia de director general al centrului comercial din primavara anului trecut, la scurt timp dupa ce australienii au preluat City Mall intr-o tranzactie de 103,5 milioane de euro.
Intre timp, la sfarsitul anului trecut noii proprietari ai City Mall au finalizat o parcare cu 11 etaje din imediata apropiere a mallului care cuprinde si spatii comerciale inchiriate de retaileri precum Billa sau Domo si au realizat modificari la mixul de chiriasi.
"Compania a inregistrat scaderi ale profitului operational, in primul rand din cauza estimarilor legate de veniturile din inchirierea spatiilor din parcarea multietajata", se arata in raportul APN/UKA.
Potrivit reprezentantilor City Mall, Lucian Cretu a parasit firma din luna mai a acestui an pentru a ocupa o alta pozitie in domeniul imobiliar, plecarea acestuia neavand nicio legatura cu rezultatele financiare ale companiei.
City Mall este evaluat la 88,2 milioane de euro, tinand cont de un randament anual de 7,5% in euro pe an, in crestere fata de 7,35%, nivel la care a fost realizata evaluarea la mijlocul anului 2007.
Veniturile nete ale City Mall s-au ridicat la 4,1 milioane de euro in anul financiar incheiat in luna iunie a acestui an, mai mult decat dublu fata de anul financiar precedent, in care insa compania nu a detinut centrul comercial decat aproximativ sase luni.
In acest an este de asteptat ca veniturile sa creasca, tinand cont ca spatiile nou-create in urma constructiei parcarii vor genera venituri pe parcursul unui an intreg.
Constructia spatiilor de birouri aditionale este estimata pentru luna septembrie a anului viitor, compania mizand pe cererea puternica de spatii de birouri, care a determinat semnarea unui precontract pentru inchirierea unei suprafete de 1.600 mp cu un publisher german.
Pe de alta parte, City Mall va avea in urmatoarele luni concurenta puternica in partea de sud a Bucurestiului, unde este anuntata livrarea altor trei centre comerciale - Liberty Center, Grand Arena si Sun Plaza.
APN/UKA este o firma cu proprietati in tari precum Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Austria, a caror valoare de piata depaseste 730 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO