Companii

Cluj: Compania aeriană arabă FLYNAS recrutează însoţitoare de bord

Cluj: Compania aeriană arabă FLYNAS recrutează...

Autor: Laurentiu Cotu

16.01.2014, 17:35 1066

Operatorul aerian low-cost FLYNAS (fostă NAS AIR) din Arabia Saudită va recruta personal de bord (însoţitoare de bord) în Cluj-Napoca, conform unui comunicat al RSC Consulting, reprezentant în România al companiei internaţionale MECCTI Ldt., specializată în recrutare de  personal pentru companiile de aviaţie din ţările din Orientul Mijlociu.

Astfel, RSC Consulting, companie înfiinţată de Steluţa Racolţa, va organiza sâmbătă, 18 ianuarie, la Cluj-Napoca o nouă sesiune de selecţie de însoţitori de bord pentru operatorul aerian FLYNAS, după ce în urma sesiunii din luna mai 2013 au fost angajate 23 de tinere din România. Acestea au parcurs perioada de training, profesând deja ca şi însoţitor de bord, în baza contractului de muncă încheiat pe o perioadă de 2 ani. La evenimentul de sâmbătă de la Cluj sunt aşteptate peste 100 de candidate din toată ţara, care au confirmat deja participarea.

Candidaţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 22 şi 35 de ani, minim studii liceale, să fie fluenţi în limba engleză, să ştie să înoate şi să aibă înălţimea de cel puţin 1,57 metri. Angajatorul oferă contract de muncă pe o perioadă de doi ani, salariul lunar fiind de peste 2.000 de dolari, în funcţie de orele de zbor efectuate. Totodată, se oferă cazare, masă şi echipament gratuit, plus asigurare de sănătate, asigurare de viaţă şi 30 de zile de concediu de odihnă anual. Salariul unei însoşitoare de bord care lucrează pentru o companie din România începe de la 600-700 de euro, în timp ce în străinătate se poate ajunge şi la 3.000 de euro.

Operatorul aerian low-cost FLYNAS, şi-a început activitatea în anul 2007, iar în prezent efectuează mai mult de 950 de zboruri săptămânal, pe 88 de rute. În total, FLYNAS a transportat mai mult de 12 milioane de pasageri, cea mai mare creştere fiind înregistrată în perioada ianuarie 2012-septembrie 2013, când au fost transportaţi peste 5,5 milioane de pasageri. Compania are peste 750 de angajaţi.

RSC Consulting, care se ocupă de recrutarea în România a însoţitorilor de bord pentru operatorul aerian low-cost FLYNAS, a fost înfiinţată în anul 2007, în Cluj-Napoca, ca furnizor de programe de formare profesională, de către Steluţa Racolţa, fost director general şi preşedinte al companiei de asigurări ARDAF.
 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO