Companii

Clujenii de la EBS mizează pe afaceri în creştere cu până la 25%

Autor: Laurentiu Cotu

06.03.2012, 15:47 260

Furnizorul de soluţii software integrate de gestiune ERP (Enterprise Resource Planning) EBS şi-a bugetat pentru acest an o creştere de până la 25% a afacerilor faţă de anul trecut. Clujenii au realizat în 2011 o cifră de afaceri de 9,3 mil. euro, în creştere cu 60% faţă de anul precedent, susţinută de evoluţia pozitivă a pieţei de servicii de tip SAP, dar şi de segmentul tehnologiilor Microsoft şi Java. Compania estimează o evoluţie pozitivă a pieţei în acest an şi intenţionează demararea unui proces de consolidare a întregii activităţi.

EBS a câştigat anul trecut noi colaborări cu companii precum BearingPoint, Infonova, Software AG, IDS Scheer Consulting, HPC AG, Leogistics, GIB, Smartlogics, Ceprocs, Ecolor, Continental, Kirchhoff, Petrouztel Mizil, Drive Medical, Faist Mekatronic, Green Light Grup, JRL Edition, Girod Semnalizare Rutieră Timişoara, Vitafoam sau Electrogrup. Pe piaţa locală, vânzările EBS au crescut în 2011 cu 56% faţă de anul anterior, pe toate cele trei linii de produs (Clarvision ERP, SAP şi Microsoft/SharePoint).

Pentru piaţa externă EBS furnizează servicii de IT outsourcing (Nearshore) şi dezvoltă aplicaţii software la cerere. Divizia de nearshore are în portofoliu clienţi precum BMW, Ford, Daimler, SAP, SAB Miller, Delphi Packard, Electrolux, TDS Fujitsu sau Delta Invest. Pe lângă industria producătoare de automobile, EBS furnizează servicii şi pentru domenii precum asigurări, utilităţi, sectorul public, sectorul bancar, media, IT.

Pentru piaţa locală EBS dezvoltă, comercializează, implementează şi oferă consultanţă pentru soluţiile SAP, produsele proprii Clarvision ERP şi Clarvision Salarizare, precum şi pentru aplicaţiile Clarvision CRM şi Clarvision BI, soluţii dezvoltate în parteneriat cu Microsoft, respectiv Oracle.

EBS avea anul trecut 530 de angajaţi, obiectivul clujenilor fiind de a creşte până la 1.000 de persoane în anul 2015. EBS are 4 sedii din Cluj-Napoca şi în filialele din Sibiu, Braşov şi Bucureşti. Compania are parteneriate cu furnizori de tehnologie software precum SAP, Microsoft, Oracle, IBM. Acţionarii EBS România, cea mai importantă companiei a grupului EBS, sunt oamenii de afaceri Daniel Metz cu 75% din acţiuni şi cetăţeanul german Andreas Thomas Kammerle cu 25% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO