Companii

CME a vândut Studiourile MediaPro unui grup de investitori, din care face parte şi Bobby Păunescu

CME a vândut Studiourile MediaPro unui grup de...

Autor: Madalina Cerban

19.10.2015, 18:41 580

Anunţul privind faptul că vânzarea MediaPro Entertainment a fost finalizată a fost făcut într-un comunicat remis luni, agenţiei MEDIAFAX, de MediaPro Studios.

Potrivit sursei citate, "un grup de investitori - format din importanţi producători de film din Statele Unite ale Americii şi România - a finalizat tranzacţia prin care CME a vândut acţiunile companiei MediaPro Entertainment, acţionar majoritar al Studiourilor MediaPro".

"Obiectivul principal al noilor acţionari este de a readuce în prim-plan importanţa istorică al celui mai important complex cinematografic din România şi unul dintre cele mai mari din Europa Centrală şi de Est", se mai spune în comunicat.

În afară de regizorul şi producătorul român Bobby Păunescu, din grupul de investitori care a preluat Studiourile MediaPro face parte şi producătorul american Donald Kushner, cunoscut pentru franciza "TRON", dar şi pentru filmul "Monstru", pentru care actriţa Charlize Theron a primit premiul Oscar.

Contactat de MEDIAFAX, Bobby Păunescu a spus că din grupul care a preluat Studiourile MediaPro fac parte "investitori importanţi, producători mari de film". "Este un business înainte de toate", a spus Bobby Păunescu, precizând că nu poate să facă publice deocamdată numele investitorilor, deoarece CME este cotată la bursă şi trebuie parcurse mai întâi etapele impuse de regulile după care funcţionează o astfel de companie.

Bobby Păunescu nu a precizat nici care este valoarea tranzacţiei.

Pe de altă parte, Păunescu a mai spus că acest grup de investitori are planuri foarte multe în privinţa Studiourilor MediaPro.

"A durat foarte mult perioada asta a tranzacţiei. Acum s-a finalizat şi trecem în faza a doua. Începe copilul să vorbească, să meargă (...) Vrem să îl folosim efectiv ca un studio de film, service şi practic orice fel de serviciu adiacent unui studio adevărat de film", a mai spus Păunescu.

Pe de altă parte, într-un mesaj intern adresat angajaţilor Studiourilor MediaPro, se arată că activitatea companiei nu va fi afectată de această tranzacţie.

Bobby Păunescu este cunoscut ca producător al filmelor "Moartea domnului Lăzărescu" (2005) şi "Aurora" (2010), ambele în regia lui Cristi Puiu, dar şi ca regizor al filmului "Francesca" (2009).

Bobby Păunescu este şi asociat minoritar la societatea Editura Evenimentul şi Capital SRL, care editează cotidianul Evenimentul zilei şi săptămânalul Capital. Totodată familia sa este acţionar al televiziunii de ştiri B1 TV.

Vânzarea Studiourilor MediaPro este cea de-a treia tranzacţie importantă finalizată de CME pe piaţa din România.

Astfel, în luna iunie, Universal Music Group a anunţat că a finalizat, prin intermediul subsidiarelor sale Universal Music România şi Universal Music Publishing România, achiziţia casei de discuri MediaPro Music. Cedarea MediaPro Music către Universal Music Group a fost echivalentă cu ieşirea CME de pe piaţa muzicală din România.

Pe de altă parte, compania de telecomunicaţii RCS&RDS a preluat toate licenţele de radio deţinute de CME în România, respectiv Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM. Cedarea tuturor acestor licenţelor către RCS&RDS a avut ca rezultat ieşirea CME de pe piaţa de radio din România.

Valoarea niciuneia dintre aceste tranzacţii nu a fost făcută publică.

CME este o companie de media şi entertainment care operează pe şase pieţe majore din Europa Centrală şi de Est. În România, CME mai deţine televiziunile Pro TV, Pro TV Internaţional, Acasă, Acasă Gold, Pro Cinema, Sport.ro şi MTV România, dar şi serviciul de video on demand Voyo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO