Companii

Comisia Europeană a aprobat un ajutor de stat de 1,9 milioane euro acordat de Guvern companiei Tarom pentru daunele suferite pe 14 rute în iulie-decembrie 2020, pe fondul restricţiilor impuse de pandemie

Comisia Europeană a aprobat un ajutor de stat de 1,9...

Autor: Roxana Rosu

02.05.2022, 16:29 110

Comisia Europeană a aprobat un ajutor de stat de 1,9 milioane euro acordat de Guvern companiei Tarom pentru daunele suferite pe 14 rute în perioada 1 iulie-31 decembrie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus şi a restricţiilor de călătorie.

Ajutorul de  stat va lua forma unei injecţii de capital.  

Comisia a constatat că această măsură este în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Despăgubirea acordată Tarom este urmarea unei alte măsuri (SA.56810) de despăgubire a companiei aeriene pentru prejudiciul suferit între 16 martie şi 30 iunie 2020, pe care Comisia a aprobat-o la 2 octombrie 2020.

Din cauza restricţiilor impuse de pandemie, Tarom a înregistrat o scădere semnificativă a traficului şi a rentabilităţii în cursul anului 2020.

POtrivit CE, ajutorul de stat acordat companiei aeriene va compensa pagubele care sunt direct legate de pandemia de coronavirus. Aceasta a constatat, de asemenea, că măsura este proporţională, întrucât compensaţia nu depăşeşte ceea ce este necesar pentru repararea prejudiciului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO