Companii

Compania Cramele Recaş a urcat pe primul loc în topul celor mai mari producători de vinuri

În 2018 producţia de vin a României a ajuns la  peste 5 milioane de hectolitri

În 2018 producţia de vin a României a ajuns la peste 5 milioane de hectolitri

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.07.2019, 00:07 2944

Cramele Recaş, cea mai mare companie din grupul cu acelaşi nume, a urcat pe primul loc în topul compa­niilor producătoare de vinuri, după ce şi-a majorat afacerile cu 22%, la 181 mil. lei, arată datele din cata­logul ZF Cei mai mari jucă­tori din economie 2019. Podiumul este completat de Jidvei şi Cotnari.

Piaţa vinului românesc trece prin una dintre cele mai bune perioade din ultimul deceniu, românii fiind tot mai atraşi de licoarea lui Bacchus în timp ce producătorii încep să fie tot mai atenţi la cum „plămădesc“ vinurile. Anul trecut producţia de vin a ajuns la  peste 5 mi­lioane de hectolitri. Această valoare plasează România pe locul 12 la nivel mondial şi 6 european, suflând în ceafa Portugaliei, unul dintre marile nume în ceea ce priveşte producţia licorii lui Bacchus. Producţia de vin a României a avansat cu 18% anul trecut, jucătorii vorbind de un an excepţional din punct de vedere cantitativ. Pe de altă parte, pro­ducătorii români îşi fac loc cu greu pe pieţele internaţionale, în timp ce vinul românesc continuă să fie considerat unul ieftin. Astfel, doar 3,5% din producţie merge la export.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO