Companii

Compania de curierat Cargus l-a recrutat pe Nelu Gheorghiţă, fost director de operaţiuni la UPS, pentru rolul de Chief Operations Officer

Compania de curierat Cargus l-a recrutat pe Nelu...

Autor: Cristina Bellu

11.05.2023, 11:40 250

Cargus, unul dintre cei mai mari jucători din industria de curierat din România, îşi extinde echipa de management odată cu numirea lui Nelu Gheorghiţă în rolul de Chief Operations Officer (COO), poziţie din care urmează să coordoneze dezvoltarea operaţională şi logistică a companiei.

El preia funcţia de COO de la Miroslaw Janczyk, care a ocupat acest rol în ultimul an.

Anterior poziţiei din Cargus, Nelu Gheorghiţă a activat în UPS, una dintre cele mai mari companii de curierat la nivel global, conducând, din rolul de Head of Operations, activităţile operaţionale din patru ţări din regiune: Grecia, România, Ungaria şi Slovenia. În plus, a coordonat din poziţia de Engineering Manager regiunea Europei Centrale şi de Est, activând un an în biroul UPS din Bruxelles şi cinci ani în cel din Praga, spun oficialii Cargus.

Nelu Gheorghiţă este absolvent al Universităţii Politehnica din Bucureşti şi deţine un master în Management şi Administrarea Afacerilor, obţinut în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti. 

“Mă bucur să fiu parte a unei noi etape de dezvoltare Cargus, o companie de curierat care a dat dovadă de rezilienţă şi spirit inovator şi care a investit constant în extinderea amprentei operaţionale şi în dezvoltarea de noi soluţii pentru partenerii săi”, spune Nelu Gheorghiţă, Chief Operations Officer Cargus.

În 2023, obiectivul Cargus este de a-şi consolida cota de piaţă, atât pe plan local, cât şi internaţional, de a dezvolta noi instrumente digitale şi opţiuni de livrare.

"Cargus este în acest moment într-o nouă etapă – de consolidare şi de pregătire pentru un context de business nou, dar şi pentru noi pieţe. Şi nu am putea merge mai departe fără oameni cu experienţă amplă în industria în care activăm, cu expertiză în ariile pe care ne dorim să le dezvoltăm, creativi şi orientaţi spre inovaţie şi leadership.", adaugă Yannick Mooijman, CEO Cargus.

Cu o experienţă de peste 30 de ani, Cargus este prima companie de curierat de pe piaţa din România. În prezent, compania are peste 5.000 de angajaţi şi colaboratori, oferă o gamă largă de servicii de curierat: livrare door-to-door, dar şi prin reţeaua de livrare la domiciliu, SHIP & GO (puncte şi cabinete partenere), care oferă clienţilor posibilitatea de a ridica sau trimite colete din peste 3.000 de puncte din întreaga ţară.

Cargus deţine cinci centre naţionale de sortare, 45 de centre operaţionale şi se ocupă de peste 50 de milioane de colete pe an.

În 2021, Cargus a achiziţionat QeOPS, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de e-fulfillment şi soluţii logistice personalizate din România, completându-şi serviciile oferite clienţilor.

De la începutul anului 2019, Cargus face parte din Fondul de Investiţii Mid Europa Partners, unul dintre cei mai activi investitori din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO