Companii

Companiile aeriene low-cost şi-au revendicat 10 din 12 rute interne

Companiile aeriene low-cost şi-au revendicat 10 din 12...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

25.11.2016, 00:07 2055

Companiile aeriene vor ajunge să opereze zboruri pe 12 rute interne de la jumătatea anului viitor, aproape dublu faţă de jumătatea anului trecut, piaţa zborurilor interne fiind tot mai râvnită de transportatorii low-cost care pariază în atragerea clienţilor pe preţuri mici, dar şi pe infrastructura rutieră şi feroviară slab dezvoltată a României, arată o analiză a ZF.

Odată cu expansiunea jucătorilor low-cost pe piaţa internă, compania românească de stat Tarom a pierdut monopolul pe care îl deţinea în sectorul zborurilor interne. În plus, la jumătatea anului viitor va rămâne singurul jucător doar pe rutele Bucureşti-Suceava şi Bucureşti - Satu Mare.

Jucătorii low-cost „vânează“ atât clienţii Tarom, dar şi clienţi noi, dar şi pe cei care merg de obicei cu trenul sau cu maşina. Blue Air, Ryanair şi Wizz Air pariază atât pe preţurile mici, cât şi pe timpul redus de parcurgere a distanţelor de sute de kilometri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO