Companii

Companiile feroviare nu reuşesc să revină pe profit, dar îşi mai reduc din pierderi: CFR SA a avut pierderi de peste 60 de milioane de euro în primele 9 luni

CFR SA şi-a redus pierderile cu 55% în primele nouă luni, la 262,48 milioane lei

Foto: Octav Ganea

Autor: Andreea Neferu

27.10.2011, 11:19 563

CFR SA, compania din subordinea Ministerului Transporturilor care gestionează infrastructura feroviară, a înregistrat în primele nouă luni ale anului pierderi totale de 262,5 milioane de lei (circa 62 de milioane de euro), în scădere cu 55% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-au ridicat la 583,9 milioane de lei.

Pe de altă parte, cheltuielile companiei s-au redus cu 24,5% în primele nouă luni, în timp ce cifra de afaceri a crescut cu 6,4% în al treilea trimestru, potrivit informaţiilor transmise de CFR SA.

Compania a avut anul trecut pierderi de 308 milioane de euro, chiar mai mari decât cifra de afaceri, care s-a ridicat la 265 milioane de euro. CFR SA se numără printre companiile "datoare vândute", în condiţiile în care anul trecut avea datorii totale de 7,6 miliarde de lei (1,8 miliarde de euro), potrivit informaţiilor publicate de Ministerul Finanţelor. România alocă în medie 5% din totalul fondurilor Ministerului Transporturilor pentru întreţinerea şi funcţionarea normală a căii ferate, în condiţiile în care în Franţa, Austria, Germania sau Anglia procentul ajunge la 50%-60%, potrivit Asociaţiei Transportatorilor Feroviari din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO