Companii

Concurenţa investighează Aeroportul din Timişoara pentru abuz de poziţie dominantă

Concurenţa investighează Aeroportul din Timişoara pentru abuz de poziţie dominantă

Foto Mediafax

Autor: Mediafax

19.09.2012, 00:00 280

Consiliul Concurenţei a efectuat o inspecţie inopinată la sediul Aeroportului Internaţional Timişoara "Traian Vuia", acţiune care a avut loc în cadrul unei investigaţii care vizează un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei.

SN Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" este investigată pentru un posibil abuz de poziţie dominantă, manifestat, în special, prin stabilirea unor condiţii tarifare discriminatorii pentru furnizarea de servicii de handling la sol şi pentru accesul la infrastructura aeroportuară, potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenţei.

"Documentele ridicate în cadrul acestei inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei. Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial. Efectuarea acestor inspecţii nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei nici în ceea ce priveşte vinovăţia companiei investigate şi nici în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate", se arată în comunicat. Dacă în cadrul investigaţiei, comportamentul anticoncurenţial al

SN Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" va fi confirmat, autoritatea română de concurenţă poate aplica o amendă ce poate ajunge până la 10% din cifra de afaceri a întreprinderii sancţionate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO