Companii

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Golden Foods Snacks, producător de snack-uri sărate, seminţe, alune şi fructe deshidratate, preia producătorul de panificaţie şi patiserie Derpan Galaţi

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care...

Autor: Roxana Rosu

20.10.2022, 14:07 229

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Golden Foods Snacks, producător de snack-uri sărate, seminţe, alune şi fructe deshidratate,  preia firma Derpan Galaţi, producător de panificaţie şi patiserie fondat de fraţii Valentin şi Emil Ancuţa în 2001.

Golden Foods Snaks este o companie care prelucrează şi conservă fructe şi legume. Aceasta produce şi comercializează nuci, alune, seminţe şi fructe deshidratate atât sub brandul Elmas, cât şi sub mărci ale terţilor (produse private label). 

Derpan fabrică pâine, prăjituri şi produse proaspete de patiserie. Activitatea companiei constă în fabricarea şi comercializarea produselor de panificaţie ambalate cu termen lung de valabilitate – croissant, ştrudel şi brioşe.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că preluarea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Derpan a avut anul trecut o cifră de afaceri de 39 de milioane de lei, fiind în scădere în ultimii ani. De asemenea, în 2021 Derpan a avut un profit net de 186.000 de lei, faţă de 5,2 milioane de lei în anul anterior.

Golden Foods Snacks, care are o fabrică în Filipeştii de Pădure (jud. Prahova) şi are ca principal brand Elmas, a terminat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 37, 6 milioane de lei. Recent compania a contractat două facilităţi de credit de la CEC Bank, în valoare totală de 9,5 milioane lei, prin programul IMM Prod.

Golden Foods Snacks este deţinută în proporţie de 47,4% de GF Holding Limited şi în proporţie de 37,6% de Golden Brands Limited, în timp ce I.G. Hellas Group deţine 15% din capitalul social.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO