Constructii

Prefabricate Vest se pregateste de vanzare

16.09.2008, 20:58 292

Actionarii producatorului de materiale de constructii Prefabricate Vest din Bucuresti pregatesc vanzarea companiei, iar valoarea in jurul careia se vor purta discutiile ar putea depasi 80 mil. euro, au declarat surse din piata materialelor de constructii.

"Actionarii Prefabricate Vest intentioneaza sa vanda compania si au mandatat deja firma Capital Invest sa se ocupe de tranzactie. Sunt interesate de achizitie mai multe fonduri de investitii, dar si companii straine din domeniul materialelor de constructie", au spus sursele citate.

Radu Momanu, partener in cadrul Capital Invest, a declarat ca nu da detalii despre tranzactiile in care firma pe care o conduce este implicata.

In acelasi timp, directorul de marketing al Prefabricate Vest, Florin Ispas, a negat ca firma ar fi de vanzare.

"Nu am informatii ca s-ar vinde Prefabricate Vest. Daca ar fi asa, as fi printre primii care ar afla. Ne viziteaza foarte multa lume, multi isi manifesta dorinta de a cumpara, dar asta nu inseamna ca vindem", a adaugat el.

Actionarii firmei au anuntat in iulie ca Prefabricate Vest se va diviza in patru companii, Prefabricate Vest SA si alte trei firme, carora le va transfera o parte din patrimoniu si activitatile de dezvoltare imobiliara, antreprenoriat si productia de materiale de constructii. Prefabricate Vest Bucuresti este controlata de firma Vestco Industries, care detine 90% din actiunile producatorului de materiale de constructii. Vestco Industries este detinuta, in proportie de 99,9%, de Viorel Ion.

Compania detine in Bucuresti o fabrica de produse din BCA si o unitate de productie a pavelelor si bordurilor si a realizat in 2007 o cifra de afaceri de 48,3 mil. euro si un profit net de 8,2 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO