Companii

Constructiile si Dacia urca afacerile Elba la 21 mil. euro

03.09.2007, 20:12 29

Producatorul de corpuri de iluminat Elba din Timisoara a realizat in primele sase luni ale anului o cifra de afaceri de 21,6 milioane de euro (71,5 mil. lei), in crestere cu 31% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Conducerea companiei estimeaza pentru a doua parte a anului o cifra de afaceri similara celei din primul semestru.
"Dezvoltarea sectorului de constructii, precum si cresterea volumului de vanzari de Dacia Logan au fost principalii factori care au contribuit la evolutia indicatorilor financiari", a declarat pentru ZF Transilvania Fidelio Iancu, director promovare afaceri in cadrul Elba Timisoara.
Conducerea companiei estima pentru acest an o crestere de aproximativ 12% a cifrei de afaceri, pana la 40 de milioane de euro, insa in urma evolutiei pe primul semestru Elba si-a modificat in sens pozitiv estimarile. "Previziunile de la inceputul lui 2007 erau mai rezervate, deoarece nu stiam foarte clar la ce sa ne asteptam dupa integrarea in UE. Nu am estimat, de asemenea, un grad atat de mare al fluctuatiei cursului valutar, iar in acest moment cresterea in euro este mai mare decat cea realizata in lei", a precizat Fidelio Iancu.
Compania deruleaza anul acesta investitii de aproximativ 4,5 milioane de euro in dezvoltarea si modernizarea capacitatilor de productie, finantarea acestor proiecte fiind asigurata din resurse proprii.
Proiectele investitionale ale companiei pentru 2006 au fost orientate de asemenea inspre dezvoltarea capacitatilor de productie, principalele domenii vizate fiind injectia maselor plastice si acoperirea pieselor din masa plastica si din metal. Potrivit conducerii companiei, bugetul alocat pentru investitii in 2006, a depasit 3 milioane de euro, iar in 2005 investitiile realizate au fost de 4,7 mil euro, orientate in special spre productia de componente auto.
Anul trecut cifra de afaceri realizata de companie s-a situat in jurul valorii de 36 de milioane de euro, dupa ce la inceputul anului trecut conducerea Elba estima ca acest indicator va fi de aproximativ 34 de milioane de euro.
Elba s-a privatizat integral in anul 1995, iar doi ani mai tarziu a infiintat o societate mixta in domeniul iluminatului stradal, impreuna cu concernul olandez Philips, noua firma numindu-se Philips & Elba Street Lighting SRL.
In anul 2000, Elba a devenit actionar, impreuna cu compania franceza Plastique du Val de Loire, al companiei Elbromplast, din domeniul injectiei de mase plastice. A treia firma mixta la care Elba participa ca actionar este Rosign SA, impreuna cu Drumuri Municipale SA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO