Companii

Consumul de carburanţi, la maximul ultimilor 10 ani: cât au vărsat românii în conturile companiilor petroliere

Consumul de carburanţi, la maximul ultimilor 10 ani:...

Autor: Roxana Petrescu

27.03.2018, 00:06 2519

♦ În primele 11 luni ale anului trecut, consumul de benzină şi motorină ajunsese la peste 6,3 milioane de tone, astfel că 2017 devine cel mai bun al vânzărilor de carburanţi din ultimii zece ani, potrivit datelor din cea de-a şaptea ediţie a Anuarului ZF Energie.

„Pe fondul creşterii economice deosebite a României, la carburanţi am avut o creştere subs­­tanţială. Evoluţia bună nu a venit doar din partea de flote, ci şi din segmentul rezi­den­ţial, acolo unde anul trecut circa 630.000 de maşini, noi sau second-hand, au fost înre­gis­trate. Şi de aici a venit creşterea“, a spus Ma­riana Gheorghe, directorul general exe­cutiv al OMV Petrom, cea mai mare com­pa­nie locală.

Astfel, în primele 11 luni ale anului tre­cut, românii deja alimentaseră cu 5,02 mi­lioane de tone de motorină şi cu 1,29 mi­lioa­ne de tone de benzină.  Ca tendinţă, se re­marcă o creştere cu aproape 30% a consu­mului de motorină în 2017 faţă de tot anul 2008, concomitent cu reducerea cu aproape 20% a consumului de benzină. Comparativ cu anul 2016, în primele 11 luni ale anului trecut românii consumaseră cu aproape 6,6% mai mulţi carburanţi faţă de 2016.  „În ceea ce priveşte piaţa carburanţilor, în 2017, am văzut semne de recuperare clară a cererii pe piaţa de combustibil şi credem că această tendinţă va continua cel puţin anul acesta. Suntem încrezători în piaţa româ­nească şi vedem multe oportunităţi de dez­voltare pe această piaţă“, spune şi Camelia Ene, country chair­man & CEO MOL România, al patrulea cel mai mare jucător din piaţa petrolieră locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO