Coridorul feroviar Curtici-Constanţa va fi modernizat cu o finanţare europeană de 1,3 miliarde euro

19 feb 2018 Autori: Dorin Oancea , Mediafax

Modernizarea unei secţiuni din coridorul feroviar ce leagă localitatea Curtici, aflată la graniţa dintre România şi Ungaria, de municipiul Constanţa, de la malul Mării Negre, va fi făcută cu 1,3 miliarde de euro din Fondul de coeziune, suma fiind recent aprobată de comisarul european Corina Creţu.

Lucrările se vor concentra în mod semnificativ pe creşterea vitezei şi siguranţei deplasării pe secţiunea dintre km 614 şi oraşul Simeria, prin reabilitarea şi modernizarea a 13 gări din această secţiune, îmbunătăţirea sistemelor de semnalizare şi informare a pasagerilor şi construirea infrastructurii conexe necesare, cum ar fi poduri şi tunele, precizează un comunicat al Comisiei Europene.

"Fiecare euro din bugetul UE investit în sectorul căilor ferate măreşte coeziunea teritorială şi competitivitatea economică în România, îmbunătăţeşte conexiunea acesteia cu Ungaria şi restul Europei şi asigură o mobilitate ecologică, rapidă şi sigură. Acesta este un proiect cu o finanţare UE de 65% şi o valoare adăugată de 100%", a declarat comisarul pentru politică regională Corina Creţu.

Conexiunea feroviară Curtici-Constanţa este parte a coridoarelor Orient-Est-Med şi Rin-Dunăre din reţeaua trans-europeană de transport şi străbate România de la vest la est. Mai multe secţiuni ale acesteia au fost sau sunt în curs de a fi finanţate prin intermediul altor instrumente europene, cum ar fi Mecanismul de Interconectare a Europei sau Banca Europeană de Investiţii.

 

 
Cuvinte cheie:
CORIDOR FEROVIAR
, FINANTARE
, constanta
, curtici
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide