Companii

Costin Iordache revine în funcţia de director general al Tarom

Costin Iordache revine în funcţia de director general...

Autor: Laura Buciu

08.01.2024, 15:33 17

Consiliul de Administraţie al Tarom îl numeşte pe Costin Iordache în funcţia de director general, din 9 ianuarie 2024, informează compania. El a mai ocupat această funcţie şi în trecut.

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de Tarom, Consiliul de Administraţie al companiei a decis vineri, 5 ianuarie 2024, numirea lui Costin Iordache în calitate de director general interimar al companiei.

Costin Iordache este absolvent al Academiei de Studii Economice, dar şi al programului Leadership Excellence, din cadrul Univerităţii Berlin.

Iordache are o experienţă de peste 18 de ani în companii de renume naţional şi internaţional, precum ABN AMRO BANK, Romtelecom sau Telekom Group.

„Membrii Consiliului au apreciat în luarea deciziei atât contribuţia directă a domnului Iordache la stabilizarea activităţii Tarom pe durata mandatului său anterior de director general (ianuarie-octombrie 2023), cât şi modul în care acesta a făcut echipă în calitate de director financiar, în noua structură de top management a Tarom şi, alături de directorul comercial şi cel general, a reuşit să conducă compania într-o faza importantă a planului de restructurare- obiectiv principal pe care mandatul actual continuă să îl vizeze, urmând derularea următoarelor etape, cu scopul de a revitaliza şi de a optimiza activităţile companiei”, se arată în comunicatul de presă citat.

Potrivit documentului citat, Consiliul de Administraţie al Companiei Tarom a luat în calcul asigurarea continuităţii activităţii companiei şi a planului de restructurare asumat de management.

Mandatul lui Costin Iordache debutează din prima zi în care Bogdan Popescu, fost director general Tarom, îşi încheie activitatea în companie.

„Obiectivul principal al echipei de management rămâne implementarea planului de restructurare ce va conduce la revitalizarea companiei şi transformarea ei într-o organizaţie profitabilă şi modernă, inclusiv acelor etape ce presupun anterior aprobări din partea forurilor externe”, se mai arată în comunicat.