Companii

Cristaxi si-a dublat incasarile

20.07.2006, 19:28 95

Compania Cristaxi, una din principalele firme aflate pe piata taximetriei din Bucuresti, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 4,64 milioane de euro, aproape dubla fata de anul anterior, potrivit datelor prezentate in Monitorul Oficial.
Profitul brut al Cristaxi a fost anul trecut de 189.535 euro, in usoara scadere fata de nivelul raportat in bilantul anterior, cand a obtinut 211.174 de euro.
Reprezentantii companiei nu au facut niciun comentariu referitor la rezultatele financiare de anul trecut pana la inchiderea editiei.
Cristaxi a investit masiv in reinnoirea parcului auto, compania achizitionandu-si in anul 2005 un lot de 230 de autoturisme marca Renault Clio Simbol, cea mai mare investitie a companiei controlate de omul de afaceri Ilie Anghel. Acesta ocupa si pozitia de presedinte al firmei.
Parcul de masini are un numar total de 460 de masini, din care 150 Dacia Solenza, 80 Dacia Supernova si cele 250 Renault Clio.
Achizitionarea noilor autoturisme vine sa sustina initiativa presedintelui si actionarului majoritar al Cristaxi, Ilie Anghel, de a modifica Legea taximetriei conform standardelor din Europa si din Statele Unite, unde un autoturism mai vechi de trei ani nu poate opera in taximetrie.
Firma Cristaxi Service numara la finele anului trecut 525 angajati.
Pe piata serviciilor de taximetrie din Capitala, unde opereaza peste 10.000 de masini, operatori precum Cristaxi si Cobalcescu au investit milioane de euro pentru a-si extinde si reinnoi parcul auto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO