Companii

Cristian Dinu, AHREND România: Interioarele birourilor capătă încet confortul locuinţelor, efect menit să atragă angajaţii înapoi la sediu

Cristian Dinu, AHREND România: Interioarele birourilor...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

27.06.2023, 16:45 124

♦ AHREND România este una dintre cele mai importante firme din domeniul amenajărilor de birouri, având o cifră de afaceri de 30 mil. euro anul trecut.

Cristian Dinu, general ma­nager al AHREND Ro­mânia, unul dintre principa­lii jucători de pe piaţa ame­najărilor interi­oare pentru birouri, spune că deşi estima o scădere a pieţei de profil în acest an, pentru compa­nia pe care o conduce anul 2023 a debutat cu mai multe proiecte din zona bancară, energie şi FMCG.

„În a doua jumătate a anului sunt a­nunţate câteva proiecte semnificative pe zona de IT&C. Totuşi opţiunea lucrului de acasă, deşi în descreştere ca fenomen, face ca multe companii să amâne mu­tarea/reamenajarea spaţiului până în mo­mentul în care situaţia pre­zenţei la birou se va stabiliza. Acest aspect, coroborat cu livrarea u­nui număr mai mic de clădiri noi de biro­uri, conduce la o scădere a pieţei amenajă­rilor interioare în perioada ime­diat următoare“, a declarat Cristian Dinu.

AHREND România este una dintre cele mai mari companii din sectorul amenajărilor de bi­rouri, lucrând in­clusiv cu patru pro­ducători locali de mobilier la co­man­dă (bucătării, zone recepţie, dulapuri speciale, etc), soluţii acustice, precum şi partiţii din sticlă. Compania a avut în 2023 o cifră de afa­ceri de 30 de mili­oane de euro, peste cel mai bun an 2019. Creşterea s-a dato­rat în principal numeroaselor proiecte din zona IT&G şi automotive, explică Cristian Dinu. De altfel, compania mizează anul acesta în principal pe IT&C, segment care va creşte impulsionat de domeniul inteli­genţei artificiale. El mai spune şi că interesul pentru proiecte de fit-out va creşte în oraşele care s-au re­marcat deja ca centre de IT sau auto­motive, respectiv Cluj, Iaşi şi Timişoara, deşi numărul redus de clădiri de birouri categoria A limitează numărul relocă­rilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO