Companii

Cum arata cea mai mare hala de constructii de nave din Europa Centrala si de Est, inaugurata la Galati

Cum arata cea mai mare hala de constructii de nave din Europa Centrala si de Est, inaugurata la Galati
03.06.2010, 23:40 597

Compania olandeza Damen a inaugurat miercuri cea mai mare o halapentru reparatia si constructia de nave din Europa Centrala si deEst, in care a investit peste 10 milioane de euro, prima nava careva fi reparata fiind una din Anglia.

In Olanda mai sunt patru astfel de hale, destinate constructiei deambarcatiuni mari.

Hala are o inaltime de 43 de metri, 120 de metri lungime si 47 demetri latime, la constructia proiectului fiind utilizate peste1.700 de tone de structuri metalice. Proiectantul lucrarii a fostfirma olandeza Dekok, firma specializata si pe executia destructuri mari metalice, iar constructorul a fost compania SSAB dinBacau. Unele elemente mai lungi au fost aduse cu slepul pe Dunare,de firma Dekok, la randul ei, producatoare de structuri metalice,insa intreaga lucrare de montaj a fost realizata de SSAB.

Lucrarile au inceput in toamna lui 2009 cu realizarea fundatiei,iar in decembrie a demarat montajul structurilor metalice. Lucrareaa fost finalizata pe 20 mai 2010, iar pe 2 iunie a avut locreceptia finala. La constructia acestui proiect au lucrat intre 35si 50 de muncitori si s-a lucrat cu utilaje specifice unei inaltimide 43 de metri, la care s-au adaugat macarale de 150 si 200 detone

Potrivit constructorului, compania SSAB conditiile de montaj aufost extrem de dure, pentru ca s-a lucrat in decembrie, ianuarie sifebruarie pe cod portocaliu si rosu. De altfel, vantul si zapda aufost principalele obstacole intampinate pe timpul derulariiconstructiei..

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO