Companii

Cum va arăta clasamentul retailului alimentar european în 2023: Lidl se detaşează în poziţia de lider

Cum va arăta clasamentul retailului alimentar european...

Autor: Cristina Roşca

08.04.2019, 16:30 950

Cinci dintre cei mai mari zece jucători din comerţul alimentar european sunt prezenţi pe piaţa din România.

Clasamentul celor mai mari zece jucători din comerţul alimentar european va rămâne neschimbat în 2023, însă toţi comercianţii vor posta creşteri ale businessului, arată o analiză a com­paniei de cercetare de piaţă IGD. Astfel, dis­counterul german Lidl va rămâne liderul pieţei, cu afaceri ce vor sări de pragul de 100 de miliarde de euro, faţă de peste 80 de miliarde de euro în 2019, conform aceleiaşi surse. Analiza IGD arată de altfel că nicio altă companie din comerţul ali­mentar european nu se va apropia de acest nivel al businessului. Podiumul este completat de bri­ta­nicii de la Tesco şi de francezii de la Carrefour.

Businessurile din top zece vor creşte anual cu un ritm mediu de 3,8%, cele mai puternice avansuri urmând a fi postate de discounteri. De altfel, analiza IGD arată că olandezo-belgienii de la Ahold Delhaize vor fi singurii non-discounteri care vor creşte peste medie. Pe piaţa locală gru­pul este prezent prin lanţul Mega Image.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO