Companii

Danezii de la Nordex vor aproviziona Balcanii cu branzeturi produse la Campulung

31.07.2007, 15:21 683

Nordex Food, unul dintre principalii exportatori danezi de lactate, va incepe in luna august a acestui an productia de branzeturi in fabrica din Campulung, achizitionata anul trecut de la producatorul local Lactag.
"Am investit cateva milioane de euro in fabrica de la Campulung, majoritatea investitiilor fiind directionate catre renovarea fabricii si instalarea de echipamente noi de productie. Intentionam sa vindem cateva mii de tone de produse pe piata din Romania si zona Balcanilor anul acesta", a declarat Keld Pedersen, directorul general al Nordex Food Danemarca.
Fabrica de la Campulung are o capacitate de productie de 400 de tone de cascaval si o suprafata de 3.500 de metri patrati si a fost achizitionata de compania daneza pentru a consolida pozitia Nordex Food in Europa de Est.
"Campulung este locatia perfecta pentru planurile noastre in Romania si piata din Balcani si intentionam sa incepem productia in aceasta fabrica in viitorul apropiat. Fabrica de lactate din Campulung va ajuta Nordex Food sa fie mai aproape de pietele din Romania si Balcani si va da in acelasi timp o putere mai mare companiei in zona de sud-est a Europei", a adaugat Pedersen.
Deschiderea oficiala a acestei fabrici va avea loc in luna august, fabrica urmand sa angajeze in jur de 20 de persoane si va fi specializata pe productia de branzeturi albe, in special feta. Brandul principal sub care vor fi comercializate produsele realizate la Campulung va fi Akadia.
"Nordex Food este prezent pe piata din Romania de mai multi ani, unul dintre brandurile comercializate local fiind Akadia. Dupa deschiderea fabricii, majoritatea gamei de produse Akadia va fi produsa la Campulung", a declarat directorul general al Nordex Food Danemarca.
Produsele vor fi distribuite atat in retailul traditional, cat si in lanturile de magazine prin intermediul companiei de distributie Macromex.
Nordex Food a fost fondata in 1984 si are vanzari anuale de aproximativ 25.000 de tone pe segmentul de branza si 200 de angajati. Compania produce in Danemarca si Austria, in mare parte pentru export, in Orientul Mijlociu si in Europa de Vest si Est.
Piata produselor lactate va creste anul acesta in medie cu peste 12-15% comparativ cu 2006, vanzarile de lactate putand sa depaseasca astfel un miliard de euro. Principalii jucatori din piata locala a lactatelor sunt Friesland, Danone, LaDorna, Hochland, Albalact si Covalact.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO