Companii

Dascalu asteapta vanzari de 70 mil. euro la Iulius Mall Suceava

Dascalu asteapta vanzari de 70 mil. euro la Iulius Mall Suceava

Iulian Dascalu

26.02.2008, 20:19 27

Iulius Group, compania detinuta de "regele mallurilor" Iulian Dascalu, estimeaza vanzari anuale de 70 mil. euro in cadrul centrului comercial Iulius Mall din Suceava, care va fi deschis in luna octombrie a acestui an.
Practic, acesta va fi cel de-al patrulea mall din reteaua Iulius Mall, cea mai extinsa din provincie.
Centrul comercial va fi dezvoltat in urma unei investitii de 70 mil. euro si va fi situat in locul fostei Intreprinderi de fibre artificiale IFA. Iulius Mall Suceava va avea o suprafata totala construita de 132.000 de metri patrati, din care suprafata inchiriabila va fi de 45.000 de metri patrati.
"In prezent, pe santier lucreaza 200 de muncitori, insa numarul acestora se va dubla in perioada urmatoare, odata cu incalzirea vremii", potrivit reprezentantilor companiei. Pana la finalul constructiei, Iulius Mall va asigura in Suceava 2.000 de locuri de munca.
Centrul comercial este in prezent preinchiriat in proportie de 50%, cele mai mari ancore fiind hipermarketul Auchan, cu 10.500 mp, si Bricostore, care va avea o suprafata de 9.500 mp. In plus, Iulius Group a semnat cu Cinema City pentru deschiderea unui cinema cu 10 sali.
"Printre viitorii nostri parteneri in Iulius Mall Suceava se numara multi retaileri care deja functioneaza in reteaua Iulius Mall si care si-au manifestat dorinta de a-si extinde afacerile intr-o zona aflata in plina dezvoltare comerciala. Iulius Mall Suceava vizeaza doar in judet un public de peste 700.000 de persoane si alte un milion de persoane din judetele invecinate. Traficul anual estimat este de 7 milioane de vizitatori", spune Oana Diaconescu, senior leasing manager al Iulius Group.
Iulius Group a fost infiintata in 1991 de omul de afaceri iesean Iulian Dascalu si detine in prezent proiectele Iulius Mall Timisoara, Iulius Mall Iasi, Terra Center in Timisoara si Iulius Mall Cluj.
In plus, compania a inceput un proiect mixt la Iasi, denumit Palas, intins pe 12 ha, in care va investi 170 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO