Companii

De astazi, Inter este pe RASDAQ

25.03.2003, 00:00 21

Actiunile Companiei Hoteliere Intercontinental, proprietara hotelurilor Lido si Intercontinental din Bucuresti, vor putea fi tranzactionate incepand de astazi pe piata extrabursiera RASDAQ, sub simbolul RCHI.
Titlurile firmei au fost tranzactionate pana in data de 10 martie pe platforma Bursei de Valori Bucuresti, pe piata valorilor mobiliare necotate. Adunarea Generala a Actionarilor Companiei Hoteliere Intercontinental (CHI) a hotarat la inceputul lunii februarie trecerea actiunilor pe piata RASDAQ. Presedintele firmei, Viorel Paunescu spunea la acea data ca listarea pe RASDAQ ar fi cea mai buna solutie pentru companie, deoarece piata este mai transparenta si mai lichida, decat la categoria necotatelor.
In ultima sedinta a BVB, actiunile CHI, care au o valoare nominala de 1.000 lei/actiune, au fost tranzactionate la un pret de 510 lei/actiune, in urcare cu 2%. In aceste conditii, capitalizarea bursiera a societatii este de circa 13 mil. $, in timp ce capitalul social al companiei este de 833,5 miliarde lei (24,7 mil. $).
Compania are in prezent 1.852 de actionari, insa pentru moment actiunile sunt concentrate, putini actionari detinand pachete peste 1%. Majoritatea o detin mai multe societati controlate de fratii Paunescu, printre care se numara General Consulting & Procurement, Institutul Roman de Investitii, IRI International. Potrivit propriilor declaratii, Viorel Paunescu detine, la randul sau, in jur de 8-9%. Un alt actionar important este Lido SA, societate controlata de Ministerul Turismului, care detine aproape 12% din titlurile CHI.
Pe RASDAQ sunt listate peste 90 de societati din domeniul turismului, printre care Bucuresti Turism, Lido Bucuresti, Athenee Palace sau Poiana Brasov SA.
bogdan.neagu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO