Companii

Dealerul Iveco, Protruck, merge spre 100 mil. euro

26.11.2007, 21:07 126

Grupul de firme Protruck, dealerul vehiculelor comerciale Iveco in Romania, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de peste 100 mil. euro, in crestere cu 53% fata de anul trecut.
"Piata romaneasca a vehiculelor comerciale si industriale este in crestere in ultimii ani, cu atat mai mult in acest an ritmul pietei este mai accentuat decat orice previziune emisa in anul precedent. Se pare ca o sa treaca multi ani pana o sa ajungem la o stabilizare a pietei de vehicule comerciale", a declarat Carmen Stefan, director de marketing in cadrul companiei Protruck International.
Potrivit reprezentantilor Protruck, modificarile legislatiei odata cu introducerea taxei de prima inmatriculare la vehiculele rulate, de pana la 3,5 tone, au dus la scaderea dramatica a vanzarilor la aceasta gama, in favoarea comertului cu vehicule noi.
"Chiar daca in prezent sectorul transportului international de marfuri pe roti pare sa fie unul care stagneaza in Romania, mai ales in urma aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana, vehiculele de santier sunt bine vandute ca urmare a cererii mari de transport in sectorul cel mai dinamic al economiei, cel al constructiilor, in special pe segmentul de drumuri si poduri", spune Carmen Stefan.
Directorul de marketing al companiei Protruck International este de parere ca piata vehiculelor comerciale va deveni in urmatorii ani din ce in ce mai specializata, cu vehicule care vor raspunde mai precis cererilor de transport specializat a propriilor clienti.
Grupul Protruck si-a bugetat pentru urmatorii trei ani investitii de aproximativ 10 mil. euro pentru dezvoltarea retelei de service, dintre care 5,5 mil. euro vor fi intrebuintati pentru deschiderea sediului central al grupului in luna februarie a anului 2008 in Bucuresti. Tot la inceputul anului viitor Protruck va inaugura un nou centru la Targoviste in urma unei investitii de 1 mil. euro, iar in 2009, un centru de vanzari si service pentru compania membra a grupului, Protruck Echipamente Constructii in localitatea Popesti-Leordeni.
"Lucrarile pentru constructia noului centru de vanzari si service Protruck din zona Popesti-Leordeni vor incepe anul viitor, in momentul de fata am achizitionat un teren cu suprafata de 14.000 mp, investitia se va ridica la 2 mil. euro si speram ca la jumatatea anului 2009 sa finalizam aceasta constructie", spune Carmen Stefan.
Grupul Protruck este alcatuit din companiile Protruck, Protruck Echipamente Constructii, CIVR, Protruck Asigurari si Protruck Transport si desfasoara prin intermediul acestor firme activitati de distributie a intregii game de vehicule comerciale Iveco, a motoarelor Iveco Motors, a echipamentelor pentru constructii New Holland Construction Equipment si de distributie de vehicule rulate.
Principalii competitori ai Protruck pe gama light (3,5-6,5 tone) sunt Ford, Mercedes, Renault, Volkswagen, Fiat, Citro?n, Peugeot, pe gama medium (6,5-18 tone) DAF, Mercedes, Renault, Man iar pe gama heavy (sub 18 tone) competitorii sunt Volvo, Mercedes, Renault, Scania, DAF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO