Companii

Dedeman a investit 9 milioane de euro într-un magazin la Miercurea Ciuc

Dedeman a investit 9 milioane de euro într-un magazin la...

Autor: Cristi Moga

23.06.2013, 22:06 851

Compania băcăuană Dedeman, deţinută de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl din Bacău, a investit nouă milioane de euro la Miercurea Ciuc într-un nou magazin, al 32-lea al reţelei, a cărui deschidere a fost programată pentru vineri 28 iunie.

Acesta va fi cel de-al doilea magazin deschis de De­deman în acest an după ce la jumătatea lunii mai compania a finalizat o investiţie de 15 milioane de euro la Galaţi, unde a bifat ultimul judeţ din zona Moldovei în care compania nu era prezentă.

Compania pregăteşte pentru acest an finalizarea altor două sau trei unităţi, următoarea deschidere fiind progra­mată pentru toamna acestui an la Piteşti.

Magazinul Dedeman din Miercurea Ciuc va avea o suprafaţă construită de 7.500 de metri pătraţi şi o echipă de 130 de angajaţi.

Pe raza judeţului Harghi­ta, în care se află oraşul Mier­curea Ciuc, în prezent nu are magazine nicio reţea de bricolaj cu acoperire la nivel naţional sau regional. Una din explicaţii ar putea fi legată de faptul că în Harghita au fost finalizate anul trecut doar 386 de locuinţe, în scădere cu 26,5% faţă de anul precedent, ceea ce plasează judeţul din centrul ţării la coada unui clasament al construcţiei de case.

Dedeman este liderul pieţei locale de bricolaj, cu afaceri de 541 de milioane de euro şi un profit de 58 de milioane de euro anul trecut, în timp ce numărul de angajaţi a sărit pragul de 6.000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO