Companii

Dedeman cumpără numai primele trei clădiri din proiectul AFI Park. Tranzacţia este acum evaluată la 90 mil. euro faţă de 164 mil. euro cât era pentru întreg proiectul

Autor: Bogdan Alecu

26.07.2017, 00:07 2431

Fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, antreprenorii care controlează reţeaua de bricolaj Dedeman, cel mai mare business românesc vor să renunţe la achiziţia întregului pachet de cinci clădiri din proiectul de birouri AFI Park de lângă mallul AFI Cotroceni de la grupul Africa Israel şi să continue numai cu primele trei clădiri. Astfel, tranzacţia este acum evaluată la 90 mil. euro faţă de 164 mil. euro cât era dealul pentru întreg proiectul.

Potrivit comunicatului publicat ieri dimineaţă pe bursa de la Tel Aviv, cumpărătorul, adică Dedeman, a informat vânzătorul că nu doreşte să continue negocierile pentru a încheia tranzacţia menţionată în cadrul scrisorii de intenţie neangajate pentru birourile AFI Park 4&5.

„Pe de altă parte, în cadrul unei discuţii telefonice între reprezentanţii celor două părţi, a fost discutată posibilitatea ca discuţiile pe acest subiect să continue“, scrie în raportul de pe bursă. Astfel, tranzacţia ar putea avea loc în continuare dacă Dedeman şi Africa Israel ajung totuşi la o înţelegere.

Presa din Israel consideră că înjumătăţirea tranzacţiei reprezintă o nouă lovitură pentru compania Africa Israel Investments care se află în plin proces de restructurare a datoriilor, iar vânzarea din Bucureşti ar fi generat un cash flow de aproape 70 mil. euro şi un câştig de capital post-taxare de circa 4,6 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO